Review: Extreme Trucker 2

Extreme Trucker 2 is de opvolger van de eerste serie Extreme Trucker. SCS Software sloeg met de eerste versie in 2009 een andere weg in. Namelijk die van trucks en extreme (weers) omstandigheden. Dit eerste deel is niet zo positief bevallen, dus de verwachting bij het releasen van Extreme Trucker 2 waren niet hoog gespannen. Maar zijn die verwachtingen ook juist?

De carrière
In Extreme Trucker 2 zijn er vijf verschillende rangen. Per omgeving wordt er steeds begonnen met de laagste rang. Door een rit te doen worden er punten verzameld. Het puntenaantal is afhankelijk van de afstand en de moeilijkheidsgraad van de vracht. Naarmate er meer punten verzameld worden krijg je een betere positie. Zo worden de eerste vier rangen al vrij snel vrijgespeeld. Om de laatste rang te behalen is het nodig om wat meer ritten te rijden. Al met al geen spectaculaire verbetering in de carrière modus. Daarnaast kan er in het begin gekozen worden voor een omgeving. De andere moeten dan een voor een vrijgespeeld worden. Dit vrijspelen gaat helaas ook vrij snel. Wat het spel niet ten goede komt.

Extreme Trucker 2Extreme Trucker 2

 

 

 

 

 

De extreme omgevingen
Waar er in Extreme Trucker nog maar drie omgevingen waren om als trucker rond te rijden, zijn er in Extreme Trucker 2 twee nieuwe bijgekomen. Het gaat hier om Montana en Bangladesh. Deze vullen de al aanwezige omgevingen Yungas Road, Australian Outback en Tuktoyaktuk Winter Road aan. In die laatste omgeving heeft SCS Software de wegen erg glad gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de truck weg wil glijden. Het toevoegen van twee nieuwe omgevingen zorgt ervoor dat er weer wat nieuws te ontdekken is. Alleen na enige tijd zal er wel gewenning optreden, mede doordat het niet al te lange afstanden zijn en er weinig verschillende wegen aanwezig zijn.

Het zware materiaal
In de game zijn veel verschillende trailers en trucks aanwezig. Elke omgeving heeft zijn specifieke vrachten en trucks. Het aanwezig zijn van veel verschillende trailers en trucks doet een truckliefhebber erg veel goeds. De keuze is nog net niet oneindig. De details ontbreken helaas nog wel en in een enkele truck blijft het ventilatortje constant draaien. Ook zijn er veel zwaailichten aanwezig op zowel de trucks, trailers en ai-verkeer. Voor de een geweldig, voor de ander al snel teveel van het goede.

Conclusie
Al met al heeft SCS Software ervoor gezorgd dat er een goed vervolg is gekomen op de eerste versie. Het is een goed vervolg op Extreme Trucker. De game zal alleen geen knaller worden in de truck simulator wereld. Daar is het een te simpel gemaakte game voor.

+ Punten - Punten
Vormgeving omgevingen
Wegligging trucks
Keuze aan trailers
Keuze aan trucks
Snel door de rangen heen
Snel alle omgevingen vrijgespeeld
Weinig actie
Omvang mappen
Veel zwaailichten
e-max.it: your social media marketing partner