German Truck Simulator - Review

Het nieuwe jaar heeft zijn eerste succes al weer binnen. SCS Software heeft namelijk zijn eerste game van het jaar gereleased onder de noemer “German Truck Simulator”. Tijd om de eerste truck simulator van het jaar 2010 is nader onder de aandacht te brengen.

De carrière
Het spel speelt zich af in onze oosterbuur Duitsland. Het land is vertegenwoordigd met een achttiental steden, te denken aan de hoofdstad Berlijn, Hamburg, München en Leipzig. In deze steden zijn verschillende herkenningspunten die ook in het echt aanwezig zijn. Zo is in Berlijn de Fernsehturm te zien en in Hamburg zijn er verschillende havenkranen te bezichtigen. GTS Review 1
De carrière begint als werknemer van een bedrijf, waarbij er keuze is uit drie bedrijven met ieder zijn eigen truck. Eenmaal een keuze gemaakt wordt er een willekeurige rit toegewezen en gaat het echte werk beginnen. Na enkele ritten wordt er al gevraagd om over te stappen naar een ander bedrijf om nog meer geld te verdienen. Dit gaat door tot het moment is aangebroken om als zelfstandige te beginnen. Na een aantal ritten is er dan voldoende geld beschikbaar om een garage te kopen. Dit is het begin van een grote onderneming door heel Duitsland. Er is de mogelijkheid om garages en trucks te kopen. Om de trucks ook echt op de autobahn te krijgen zullen chauffeurs ingehuurd moeten worden met elk hun eigen vaardigheden. Kortom meer mogelijkheden dan ooit te voren.

Gang is alles! Remmen is angst!

Aan trucks is er in German Truck Simulator geen gebrek. Er zijn drie gelicenseerde MAN trucks en trucks die namen hebben als Swift, Ivedo en DAV. Alle trucks hebben ook een eigen interieur en het stuur stuurt realistisch. Zelfs de richtingaanwijzer beweegt mee wanneer het knipperlicht aangezet wordt. Eenmaal op de wegen geld er één ding, namelijk “Gang is alles: Remmen is angst!”. De truck heeft een erg fijne wegligging enkel bij een snelheid boven de 90km/h gaat de truck nog wel eens schGTS Review 2uiven, wat niet erg realistisch is. Ook reageert de truck goed op snelheidsveranderingen. De omgeving is fraai afgewerkt met een afwisseling tussen gebergte, vlakte en verschillende horizons. Helaas tellen de steden maar een klein aantal wegen en zijn de op en afritten erg scherp aangelegd. Er zijn genoeg tankstations en rustpunten aanwezig, waardoor de kans op een lege tank of slaaptekort nihil is. Hierdoor ben je als trucker echt de hele tijd op de weg. Voor de vrachten die met een mooie snelheid vervoerd worden over de Duitse snelwegen is niet altijd voldoende tijd om deze ook op afgesproken tijdstip te bezorgen. Dit heeft dan als nadelig effect dat er een groot aantal punten van de carrièremeter gehaald worden. Maar dit tijdstekort is met een goede truck al snel verleden tijd.

Conclusie
De game German Truck Simulator is fraai afgewerkt en het ontbreekt niet van de nieuwe mogelijkheden. Is de tijd dan toch aangebroken, dat SCS Software weer terug gaat naar de mogelijkheden van het vertrouwde “Pedal to the Metal”. In ieder geval heeft de ontwikkelaar voldoende geprobeerd om er wat moois van te maken. Er kunnen weer heel wat kilometers gemaakt worden…

+ Punten - Punten
Gameplay
Wegen netwerk
Regen en bladval
Diversiteit trucks, trailers en ladingen
Truckafstemming
Verdeling steden over Duitsland
Scherpe op- en afritten
Afstemming camera stand
.OGG Radio
Verhouding afstand en opbrengst
Grafische kwaliteit
Spiegelafstelling
e-max.it: your social media marketing partner