King of the Road

King of the Road is een verbeterde versie van Hard Truck 2. Het spel simuleert het leven van truckers die goederen vervoeren over lange afstanden. Je rijd tegen andere truckers en je moet vraag en aanbod in de gaten houden. Er zijn verschillende weersomstandigheden en je wordt uitgenodigd om op circuit te racen, waar licenties te winnen zijn zodat andere truckers ingehuurd kunnen worden en een eigen bedrijf opgestart kan worden. Geld wordt gebruikt om uw truck te upgraden, een nieuwe truck te kopen of om aan de ingehuurde chauffeurs salarissen te betalen. Het eerste bedrijf dat een aandeel van 51% op de markt heeft wint. 

Tijdens het rijden moet je binnenkomende orders in het vizier houden en de vrachtwagen goed onderhouden. Onderhoud en tanken is namelijk regelmatig nodig. Het is ook mogelijk om te investeren in verschillende apparatuur. De CB-radio wordt niet alleen gebruikt om te praten met andere bestuurders, maar ook om te onderhandelen met de maffia en de politie, die altijd achter je aan, met wilde achtervolgingen over de verschillende grenzen. 

De belangrijkste verbeteringen ten opzichte van Hard Truck 2 zijn de nieuwe tanksysteem in de simulatie modus, verschillende brandstofprijzen, een vernieuwde reparatie menu, betere graphics, physics, botsing nabootsing, nieuwe apparatuur en verbeterde gameplay.

 

Minimale systeemeisen 
- Windows 95/Windows 98/Windows ME/Windows 2000
- 350 MHz CPU (Intel Pentium 2 of beter)
- 64 MB RAM
- 40 MB HD Ruimte
- 8 MB videokaart
- DirectX 8 compatibele geluidskaart