Trucks & Trailers - Review

In het jaar dat de truck sim wereld vol verwachting uitkijkt naar wat SCS Software ons allemaal gaat brengen met Euro Truck Simulator 2, verschijnt er ook een geheel andere truck game. Deze heeft de naam Trucks & Trailers met zich meegekregen. Waarom deze game anders is dan de vorige truck games zal in deze review nader besproken worden. 

Gameplay
Bij het opstarten van de game is al direct duidelijk dat SCS Software een andere weg is ingeslagen met deze game. Flitsende afbeeldingen volgen elkaar op eindigend met een profielscherm. Hier is het mogelijk om een profiel aan te maken en het spel daarmee te gaan spelen. Wanneer het gewenste profiel is gekozen verschijnt er een overzichtelijk menu met een mooi bewegende achtergrond. De belangrijkste menuknoppen in dit menu zijn die van “taken” en “prijzen”. Hier draait het spel om.

Er zijn een vijftigtal verschillende taken die uitgevoerd kunnen worden op drie moeilijkheids niveaus. Door het behalen van deze taken zijn er op deze niveaus medailles te winnen. Namelijk een bronzen, zilveren of gouden medaille. Welke er in de wacht gesleept wordt is afhankelijk van de tijd waarin elke taak is voltooid. Het is een leuke en verassend gekozen opzet van SCS Software. De moeilijkheidsgraad om goud te behalen is hier en daar wel wat te hoog gelegd. Waardoor het behoorlijk frustrerend kan zijn om die gouden medaille te pakken te krijgen.

Voor het uitvoeren van de taken kan gekozen worden uit zeven verschillende trucks welke rechtstreeks uit Euro Truck Simulator zijn overgenomen op de Scania na. Deze truck is doorontwikkeld en alvast een voorproefje op Euro Truck Simulator 2. Ook kan de kleur van de truck gekozen worden. Verder zijn er geen aanpassingsmogelijkheden bij de trucks.

Wanneer er een taak behaald is kan deze terug gekeken worden door middel van een herhalings optie. Dit kan direct maar ook later in het spel. Deze herhalingen zijn ook met derden te delen. Dit onderling wisselen van herhalingen kan helaas niet online gebeuren.

Onder het knopje “prijzen” worden per moeilijkheidsgraad de reeds behaalde medailles weergegeven. Ook zijn er andere prijzen te winnen welke ook in dit menu overzichtelijk zijn geordend.

Graphics
Het spel bestaat uit verschillende kleine gebieden waarin de opdrachten voltooid moeten worden. Op grafisch gebied zijn deze gebieden op veel punten aan te passen. Zo is er een standaard te kiezen voor zeer lage, lage, gemiddelde of hoge grafische prestaties. Ook kan er afzonderlijk de keuze gemaakt worden voor het o.a. wel of niet tonen van spiegels, voetgangers en verkeer. Ook de resolutie is goed aanpasbaar. In het spel zelf is te merken wat de verschillende instellingen voor een invloed hebben op de grafische prestaties. Toch vallen de prestaties erg tegen op de hoogste instellingen. De beelden zijn dan op een pc die voldoet aan de aanbevolen eisen nog niet vloeiend. Bij laag gekozen instellingen is het spel ook grafisch nog niet goed afgesteld voor een pc die aan de minimale eisen voldoet. Aan de verschillende instellingen zou nog veel geoptimaliseerd kunnen worden.

Vertaling
Om het spel wereldwijd te verkopen is er door SCS Software gebruik gemaakt van een vertalingsmethode. Met deze methode was het voor iedereen mogelijk om bij te dragen aan de vertaling van het spel. Dit zorgt er voor dat het spel in veel verschillende talen speelbaar is. Voor het Nederlands heeft dit echter geleid tot vermindering van de kwaliteit van deze vertaling. Het spel bevat met regelmaat verkeerde vertalingen en kromme zinnen. Voorheen vertaalde SCS Software zelf alle spellen naar het Nederlands. Ondanks de matige vertaling hier en daar is het allemaal wel te begrijpen.

Conclusie
Met Trucks & Trailers is er een vernieuwd concept van truck games op de markt gebracht. Het geheel is goed vormgegeven en er zijn volop taken aanwezig om te behalen. Op grafisch gebied is het spel nog verre van goed en zijn de tijdslimieten regelmatig erg strak ingepland. Met behulp van het spel zijn alle basisvaardigheden wel goed te testen, waarmee het doel van het spel behaalt wordt. De één zal na een aantal opdrachten al uitgekeken zijn op het spel, de ander zal er weken mee zoet zijn.

+ Punten - Punten
Handling bij lage snelheden
Hoeveelheid aanwezige taken
Menustructuur
Handling bij hogere snelheden
Vertaling
Grafische vormgeving
Te strakke tijdslimiet
e-max.it: your social media marketing partner