Trucks & Trailers - Game Overzicht

Hoofdmenu
Wanneer het spel Trucks & Trailers gestart wordt verschijnt er een menu met daarin een overzicht van de reeds aangemaakte profielen. Het is in dit menu ook mogelijk om een nieuw profiel aan te maken en/of om een bestaand profiel te verwijderen. Wanneer een profiel is gekozen zal men worden doorgestuurd naar het hoofdmenu. Dit hoofdmenu bestaat uit vijf menuknoppen, een "Help"-knop en enkele netwerkmogelijkheden. Opvallend is ook de kleur die het menu heeft meegekregen. Deze is blauw met geel en op de achtergrond zijn tekeningen van een truck geplaatst. De menuknoppen Tasks, Achievements en Options zullen nu besproken worden.

Trucks & Trailers Profiles


Tasks
Dit onderdeel vormt eigenlijk het spel op zich. In de linker bovenhoek is je profiel te zien, zodat je er zeker van bent dat het juiste profiel geladen is. Hieronder staan drie moeilijkheidsgraden; Easy, Hard en Pro. Gevolgd door een lijst met verschillende trucks. Er kan sowieso gekozen worden uit een Scania, Daf en Iveco. Er zullen er meer zijn aangezien er een scrolbalk te zien is. De kleur van de truck kan ook naar wens gekozen worden. In het midden zijn alle opdrachten weergegeven. Er zijn zeven basis-opdrachten en vele vervolgopdrachten. In het rechter kolom staat per geselecteerde opdracht een korte opdrachtbeschrijving. Met hierbij ook de tijden die gehaald moeten worden voor een bronzen, zilveren of gouden medaille. Onder de omschrijving staat een overzicht van de topspelers op desbetreffende computer. Een herhaling van de toptijd is te zien door op "Watch" te klikken. Hier zal naar alle waarschijnlijkheid ook gekozen kunnen worden voor een online topspelers overzicht.

Trucks & Trailers Tasks


Wanneer er op "Start driving!" geklikt wordt zal er een introductiefilmpje gestart worden. Hierin is ingame te zien wat het te behalen doel is en hoe je deze kan behalen. Het filmpje is gelukkig ook te onderbreken door op escape te drukken. Dit scheelt veel tijd wanneer een opdracht voor een tweede keer gespeeld wordt. Het onderdeel opdrachten is dus de spil van het spel.

Trucks & Trailers Intro Trucks & Trailers Replay


Achievements
In dit menu worden alle prestaties in een overzicht weergegeven. Aan de linker zijde staan alle medailles die er gehaald zijn. Dit voor de drie verschillende niveaus. In het midden staan alle behaalde successen. De rechter zijkant is nog niet opgevuld op onderstaande screenshot, of dit zo blijft is nog niet bekend.

Trucks & Trailers Achievements


Options
Er zijn verschillende opties aanwezig in het spel. Zo is er ook de mogelijkheid om verschillende onderdelen appart in te stellen betreft de detailering en helderheid. Zo is de schaduwkwaliteit, reflectie detaillering en tekstkwaliteit naar wens in te stellen. Voor de gameplay zijn ook enkele opties aanwezig. Zo is er de keuze om wel of geen spiegels te zien tijdens het gamen in de cabine. Ook is straks de gewenste taal te selecteren en zijn de tips en tutorial uit te zetten.

Trucks & Trailers Options Display Trucks & Trailers Options Gameplay


Betreft de besturing zijn er ook opties in het spel opgenomen. Zo is het mogelijk om de game met een toetsenbord alleen, een toetsenbord + muis en/of een toetsenbord + controller (stuurtje) te spelen. Omdat er verschillende mogelijkheden zijn is er ook een groot overzicht met alle primaire en alternatieve functiebesturingen. Deze zijn naar eigen wens in te stellen. Om ook de eigen wensen van de trucker tegemoet te komen is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld de stuurintensiviteit aan te passen. Onderstaande screenshots geven een overzicht van alle mogelijkheden.

Trucks & Trailers Options Input Trucks & Trailers Options Keyboard
Trucks & Trailers Options Controller Trucks & Trailers Options Audio


Slot
Zoals gebruikelijk is bij SCS Software is de knop "Credits" ook aanwezig in de game. Hier staat een ieder die heeft meegewerkt aan de game. TruckSimulators.nl is benieuwd hoe SCS Software dit met het onderdeel vertalingen gaat aanpakken. Dit aangezien een ieder vrij mee kon werken aan het vertalen van de game.

Trucks & Trailers Credits Trucks & Trailers Quit


SCS Software brengt met Trucks & Trailers weer een totaal nieuwe ervaring uit. Met deze game kunnen de vaardigheden van het trucken alvast geoefend worden voor het echte werk welke in Euro Truck Simulator 2 aanwezig zal zijn. Kortom zoals het er naar uit ziet zal deze game weer voor enige uurtjes gameplezier zorgen.